arend soorten

De meest bekende arend soorten vind u op deze pagina. We praten over wat hun natuurlijke gang van zaken zijn, en over hun kenmerken.

Steenarend:

Een steenarend kan een spanwijdte hebben van wel 2,40 en is daar mee een van de grootste arend soort. In het wild word ongeveer 25 jaar oud, maar in gevangenschap kan hij een leeftijd bereiken van wel 60 jaar oud. Een Steenarend is zo sterk dat hij een steenbok van een berg kan grijpen en ermee weg kan vliegen. Dit doen ze alleen als de omstandigheden goed zijn. Roofdieren proberen namelijk zo zuinig mogelijk met hun energie om te gaan. Wat ze wel altijd doen, is de bok naar de rand van de berg proberen te lokken en hem dan van de berg proberen af te gooien. Dit bewijst dat het een dier met hersen is. Het filmpje hier beneden moet je echt zien!!!

Steppearend:

steppearendDe steppearend is nogal een luie roofvogel, hij zal alleen jagen als het dan ook echt moet. Hij laat liever de andere het werk doen. Meestal wacht hij tot een andere roofvogel een prooi heeft gevangen en steelt dan de prooi van die andere roofvogel. De steppearend leefde vooral in de steppe gebieden, maar doordat er te veel word omgeploegd zijn ze gevlucht naar Rusland. Daardoor moeten ze nu een langere reis maken om te overwinteren in Oost-Afrika.

 

 

 

 

Amerikaanse Zeearend:Amerikaanse zeearend

Leeft natuurlijk voornamelijk in Amerika en is ook het kenmerk van Amerika. Zijn kenmerkende witte kop krijgt hij pas als hij volwassen is. De Amerikaanse zeearend eet voornamelijk vis, en grijp zijn prooi met zijn klauwen uit het water. Op een veilige plek eet hij zijn visje op. Zijn snavel is ideaal om vis mee te eten.

 

 

 

 

stellers zee arend

 

 

Stellers zeearend

Met een spanwijdte van 2,80 m is dit één de grootste arenden ter wereld samen met de steenarend. Het vrouwtje kan wel 9 kilo wegen. De stellers zeearend eet voornamelijk zalm, en om een lekker visje te vangen zweeft hij vlak boven het water en kijk dan met zijn scherp zicht in het water. Plotselings grijp hij met zijn klauwen de zalm uit het water en vliegt naar een veilige plek om zijn vangst op te peuzelen. In vergelijking met andere roofvogels heeft de stellers zeearend een geheel andere snavel, in vorm en grote. Zijn snavel is gemaakt om vissen mee te ontleden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *