Wat is valkerij?

Wat is valkerij?europese oehoe

Op deze pagina wordt u uitgelegd wat valkerij precies is. Ook is er een leuke video te zien waar u een compleet beeld kunt schetsen over de valkerij.

Sommige mensen zeggen dat het een sport is en anderen zeggen dat valkerij een manier van leven is. Beiden zijn goed. Er bestaan wedstrijden waar een valk zo snel mogelijk een loer moet vangen die hoog in de lucht aan een vlieger is geknoopt, dit is dan een sport. Valkerij is inderdaad ook een manier van leven . Valkerij bestaat al heel lang, vanaf 3000 voor chr. De Egyptische mensen waren gefascineerd van valken en dachten dat ze met de goden konden communiceren omdat ze zo hoog konden vliegen. Ook koningen, jonkvrouwen, de edelsmid en nog veel meer mensen van deze tijd jaagde met valken, haviken en sperwers. Iedere rang had zijn eigen vogel soort waar hij of zij mee mocht jagen. In principe zou je van de valkerij kunnen leven. Een havik kan allerlei soorten voedzame vlees soorten voor jou op tafel kunnen bezorgen, als hij natuurlijk in top conditie is. Tegenwoordig is valkerij heel iets anders dan vroeger. Op heden bestaat valkerij eigenlijk alleen nog maar uit show en overlastbestrijding, jagen is eigenlijk alleen voor het plezier van de valkenier en ook om de roofvogels in zijn natuurlijke element te houden.

Valkerij is natuurlijk ook het trainen en verzorgen van roofvogels. Je moet een roofvogel iedere dag in top conditie zien te houden, door met hen te vliegen en te jagen. Ook is het belangrijk om een roofvogel het juiste voeding te geven, waardoor hij al zijn vitaminen binnen krijgt. Een valkenier moet ook ziektes kunnen herkennen, door bijvoorbeeld aan zijn krop te voelen, naar zijn braak bal te kijken, naar zijn uitwerpselen kijken en ook door onder zijn klauwen te kijken. Als hier iets niet goed is dan weet de valkenier dat hij zo snel mogelijk naar een goede dierenarts moet die ervaring heeft met roofvogels.

Bent u geïnteresseerd in de valkerij? Dan kan ik u dit boek zeker aanraden. “Valkerij topsport in vogelvlucht

Andere interessante pagina’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *